Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Rust roest, arbeid adelt.
2015-06-12

Wij blijven nog een dagje. Het is rustig, ik doe nog een wasje en wat boodschapjes. 
Ik loop langs het kerkje, dat helaas is gesloten.
Jelle repareert de elektriciteitskabel, er blijkt een breuk in te zitten. Gelukkig hebben wij al het gereedschap aan boord. Het probleem zit dichtbij de stekker, de breuk wordt er uitgesneden en wij hebben weer elektriciteit aan boord. 
Dan geeft Jelle de kuip een extra beurt, want volgende week komen er gasten dus moet Wind & Water er spic en span bijliggen.
Wij kijken naar buiten en zien een ouder vrouwtje in een roeibootje zitten. Zij is aan het vissen met alleen een lange lijn. Zij laat zich drijven, probeert wat te vangen, zij peddeltje verder en ja hoor, zij heeft toch een klein maaltje vis gevangen. Waarschijnlijk genoeg voor vanavond.
Morgen gaan wij naar Methana ongeveer 20 mijl zuidelijker, het is een soort schiereiland. Dit haventje ligt beschut voor de noorden wind.
Tegen half acht stappen wij weer van ons bootje op het terras. Als je drie keer ergens achter elkaar eet wordt je kritischer, morgenavond ga ik weer zelf koken.
Wij wandelen nog langs de tavernes en drinken een kopje koffie bij café Luigi om de avond af te sluiten in Korfos. Leuk rustig haventje aan te bevelen.