Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Een top dag!
2015-06-14

Vandaag willen wij naar Poros. Wij ontbijten, drinken rustig koffie en maken Wind & Water klaar voor vertrek. 
Jelle is naar het kantoortje gegaan om de vrouwelijke havenmeester te vertellen dat wij weg willen. Zij loopt mee, ontgrendelt het electriciteits kastje en neemt de stand op. Zij schrijft een rekening in tweevoud met een carbonnetje er tussen en wij moeten €8,00 afrekenen.
Prima hier werkt alles en met kastjes die op slot kunnen kom je de zeilers die er gebruik van willen maken, tegemoet. Waarom kan dit niet in Itea vragen wij ons af, i.p.v. de draden door te snijden en alles te laten verroesten. Methana is niet echt een aanrader om te stoppen.
Het zonnetje doet al weer flink zijn best als wij op het water zijn.
Poros is een eilandje, vandaar dat de ferry's af en aan varen naar het vasteland. Wij zijn op onze hoede. Wij willen graag aan de westelijke kade liggen, zijn op tijd dus dat lukt. Hier water, elektriciteit en door de taverne's makkelijk internet aan boord.
Jelle legt Wind & Water naast een grote catamaran een Lagoon van twintig meter met een Engelse vlag. Het ziet er naar uit dat deze wat langer blijft liggen. Een gebruinde man komt naar buiten en groet. Later op de dag vertelt hij dat hij de kapitein is, maar niet de eigenaar. Hij praat een beetje Engels, dus ik vraag of de eigenaar een Engelsman is, foutje het blijkt een Italiaan te zijn. Hij komt volgende week met zijn familie aan boord en dan moet alles in orde zijn. Jelle heeft wel eens gehoord, dat het ook met de bootverzekering te maken heeft. In Italië blijken de premies heel hoog te zijn. Het kan ook nog zijn dat de boot geregistreerd staat in het land van de vlag. Hoe dan ook wij liggen heerlijk in de luwte van zo'n "huis" van een boot.
Jelle rits het nieuwe achterstuk aan de bimini, ideaal geen last van de lage zon.
Het is erg warm 34 graden, ik word altijd passief van deze temperatuur, maar weet dat ik mij daar aan over moet geven, zeker tot vier uur in de middag.
Wij blijven hier twee nachten, kunnen de voorraad wat op pijl brengen, hier is een grote supermarket op loopafstand, altijd handig. Morgen kijken wij, waar wij dinsdag naar toe gaan.
Tegen vijf uur wandelen wij de kade af die rond loopt. Het ene stuk is voor de veerboten en superjachten, dan komt er een stuk voor de plezierjachten zonder electricitet en dan aan de westkant waar wij liggen, prima hoek met nog één restaurantje.
Wij komen weer wat zeilboten tegen, waar wij ook op de heenreis naast hebben gelegen. Een kort praatje iedereen gaat weer zijns weegs.
Bij een gezellige loungebar drink ik een wijntje en Jelle een biertje.
Op de heenweg hadden wij bij een restaurantje mosselen zien liggen. Hier gaan wij beiden voor. Het is een groot restaurant met veel tafels en stoeltjes. Wij kijken uit op de kade waar zeker tien grote catamarans liggen. 
Zij zijn zelfs genummerd, het blijkt een soort van event te zijn. Op ieder schip natuurlijk een schipper, de gasten komen één voor één terug aan boord, omkleden en eten bij ons op het terras. Prachtig om te zien, de snelle en de wat langzamere personen. Inmiddels hebben wij onze mosselen gekregen, heerlijk. 
Wij zijn bijna klaar en daar gaat de muziek aan en wordt de sirtaki gedanst. Prachtig, ineens zitten wij midden in het optreden.  Een extraatje bij de mosselen. Juist die onverwachte dingen maken het leven mooi.
's Avonds zien wij vanaf de voorpunt de zon ondergaan.
Het blijft warm dus zetten wij de airco weer aan. Als onze kooi wat afgekoeld is, gaat de airco uit en wij naar bed.
Kalinichta.