Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Een kansje wagen.
2015-06-06

De weerberichten zeggen dat het vanmiddag, zondag en maandag hard gaat waaien. Galaxidhi ligt wel aan lage wal bij deze wind, hoe beschut de haven is kunnen wij niet duidelijk uit de pilot halen. Eigenlijk hebben wij het in Itea wel gezien, prima ligplaats maar geen water en elektrisch totaal geen controle. De kade is een grote parkeerplaats, waar wel honderd auto's kunnen parkeren. Als wij blijven, kunnen wij pas dinsdag weer weg.
Jelle stelt voor om na de koffie toch naar Galaxidhi te gaan, het is anderhalf uur naar het noorden. Is er geen ruimte of lijkt het niets dan varen wij terug naar Itea, daar blijft altijd plaats.
Eerst koffie heerlijk stukje taart erbij en dan maken wij alles klaar voor vertrek.
Het is heel rustig weer, 's morgens een zuidelijk windje, 's middags een noordelijke wind. 
Wij moeten om enkele eilandjes heen, hier zijn veel ondiepten. 
Wij passeren het eilandje Yeoryios met een speciaal kerkje.
Dan zijn wij bij de haveningang, hier zagen wij net twee boten de haven verlaten, dus er is zeker plaats voor ons. De haven is niet groot, Jelle gooit het anker uit aan de ene kant van de haven precies tussen twee andere boten. Langzaam naar achteren, prima gelukt. Wij worden door twee vriendelijke Nederlanders opgevangen. Stroom en water op de wal, na vier dagen selfsupporting, kunnen wij hier helemaal blij van worden. Als wij aangelegd hebben, ga ik op verkenning uit. Ja, dit heeft sfeer heel gezellig. Galaxidhi heeft een Scheepvaartmuseum. Goed dat wij het gokje hebben gewaagd. Wij liggen in het midden aan de kade en redelijk beschut.
Aan de overkant worden optimistjes opgetuigd om een eindje te zeilen.
Voor het eerst sinds 2011 liggen wij met vier Nederlandse boten op een rij.
Als wij elektrisch hebben, zet ik het wasmachientje aan, heerlijk dat het weer kan.
De was is snel droog en ik doe wat ruim werk en maak het blog klaar.
Inmiddels komt er een whapje en foto van Kirsten, het hockeyteam van Tibbe en Minne gecoacht door Kirsten zijn kampioen geworden. Altijd leuk om dat te horen.
Vanavond is het restaurantje Wind&Water open, dus na het aperitiefje duik ik de keuken in.
Na ons "dinertje" gaat het blog op internet.
Voor al onze volgers een gezellige zondag.