Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Met de ferry.
2015-06-21

Tegen twaalf uur zijn Frits en Ietje bij ons. Wij drinken samen koffie met een plak cake erbij.
Vandaag gaan wij naar het eiland Hydra, daar hebben wij veel over gehoord. Wij rijden door het binnenland via Ermioni naar Metochi. Dit is een gebied waar veel olijfbomen groeien.
In Metochi nemen wij de ferry, twintig minuten later zijn wij op het eiland Hydra.
Hydra heeft 2700 inwoners. Na de tweede wereldoorlog vestigden zich hier veel buitenlanders, ze restaureerden huizen en het werd een echt vakantieoord. 
Het stadje is autovrij, de karavaan ezels zorgen voor het vervoer over de steile trappen. 
Als wij langs de kloosterkerk Panagia lopen, komen wij uit op een terras overkapt met blauwe regen en hedera. Hier is het lekker koel en gezellig. 
Wij willen even uitrusten en een hapje eten. Deze keer kiezen wij voor Sjakanaki, Zuccini en meatballs en natuurlijk een wijntje erbij. Heerlijk even bijkomen.
Wij lopen door de nauwe straatjes en langs de gezellige winkeltjes. 
Scoren nog een paar cadeautjes en komen uit in de haven. 
Hier liggen de boten voor elkaar in 3 rijen, en hebben alledrie hun anker uitgegooid. Een drukke bedoening, de haven ligt helemaal vol. Ik ben blij, dat wij hier niet met onze eigen boot tussen liggen.
Inmiddels is het vijf uur geworden en nemen wij de ferry weer naar de overkant.
Wij gaan via Ermioni terug en stoppen daar om wat te eten bij het gezellige restaurant  Ganosis. Vorige week hebben Jelle en ik dit getest, waren erg tevreden over het restaurant. Frits en Jelle kiezen voor sardientjes, wij nemen gamba's. Koffie toe, dan vervolgen wij de weg naar Porto Heli, dat zestien kilometer verderop ligt.
Als wij bij de boot zijn, nemen wij afscheid en spreken af dat het morgen een rustdag voor ons vieren wordt.
Aan boord maak ik het blog klaar en besluit om het morgenochtend op het internet te zetten. Het is al laat, wij gaan te kooi.