Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Een onverwachte gast.
2015-06-20

Als het twee uur in de nacht is, hoort Jelle ineens een doffe dreun, springt zijn bed uit en staat oog in oog met een kat. Die zo schrikt, dat hij onmiddellijk de kajuit weer uitspringt de kuip in.  Inmiddels was ik ook wakker geworden van het kabaal en liep de kajuit in en vraag, wat er aan de hand is. Het bleek dat er een zwerfkat, op de boot was gesprongen en daarna op ons horregaas van de ingang wilde gaan zitten, dIt hangt echter los, in de sponning van het luik. Zo zakte de kat met het gaas de kajuit in. Korte, heftige schrik hierna slapen wij weer verder.
Vanochtend gaan wij op de fiets naar het appartementen complex van Happimag, waar Ietje en Frits zijn. 
De afstand is zes kilometer, de weg is heuvelachtig, wel vermoeiend maar een mooie route met prachtige uitzichten. Bij aankomst sms'en wij naar Ietje, die ons bij de receptie komt ophalen. Mooi onderhouden tuinen, waar volop de agapanthussen, bougainville en andere struiken bloeien. 
Frits verzorgt de koffie op het balkon van het appartement. 
Vanaf het balkon zien wij Hydra liggen, waar veel ferry's naar toe gaan. Er komt een helikopter aan en land iets boven ons bij één van de villa's. 
Vanuit het keukenkraan zien wij Spetses liggen. 
Hier is net een regatta voor zeiljachten gestart. Er staat een mooie wind, de spinnakers gaan op, dit is prachtig zicht zelfs op een afstand.
Wij hebben onze badkleding bij ons en besluiten om beneden naar de zee te gaan, de ligbedjes staan klaar dus niet echt een straf. Heerlijk eerst het water in, douchen en dan je door de zon laten opdrogen. 
Na een tijdje gaan Ietje en ik de lunch maken, Frits zorgt voor de wijn. Hoe goed kan het leven zijn. Wij lezen en luieren wat. 
Aan het eind van de middag vraagt Frits hoe wij bootwaards gaan. Jelle stelt voor, als jij ons nu terugbrengt, dan trakteer ik op een etentje bij het Nautica Bay restaurant met het uitzicht op de baai. 
Ja, dat gaan wij doen. 
In het restaurant krijgen wij een mooi tafeltje met een prachtig uitzicht op de steiger waar Wind & Water aan ligt.
Het buffet is prima verzorgt en zo genieten wij met zijn viertjes. 
Wij spreken af om morgen naar Hydra te gaan.
Na de koffie zwaaien wij Ietje en Frits uit en lopen naar de boot. Dit was een geslaagde dag daar zijn wij het erover eens. Ik schrijf nog wat en wij gaan daarna te kooi.
Kalinichta.