Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Eerste opruimdag.
2015-06-30

Na het ontbijt het nieuws en de mail ophalen. Wat nieuws betreft, is er niet veel veranderd, alleen zaterdag in Nederland 37 graden, dat is wel uitzonderlijk.
De wasmachine gaat aan, want vandaag wil ik met de overtrekken beginnen te wassen en daarbij alvast wat kleding, want alles moet wel fris en schoon achter blijven.
Jelle gaat op zoek naar een benzinestation er moeten nog drie tanks gevuld worden, dan hebben wij het maximale bij ons. Onwillekeurig houd je rekening met de mogelijkheid dat de aanvoer minder kan zijn door de omstandigheden.
De reserve voorraad van flessen water wordt ook op peil gebracht, het zijn zaken waar je onder normale omstandigheden niet over nadenkt.
Onze Franse buurman komt van boord en vertelt dat hij toch morgen vertrekt richting Corfu. Hij gaat nog op zoek naar wat bemanning en vertrekt eerst naar Keffalonie. Daarna Preveza en dan Corfu goed te doen in drie dagen. Hij heeft veel kranten gelezen en volgt constant het nieuws uit allerlei landen in verschillende talen. Hij zegt de jongeren willen de euro houden, de ouderen willen hun pensioen houden, er zou wel een burgeroorlog kunnen ontstaan.
Zijn vrouw is nu in Zurich, ook daar begreep men niet dat haar man nog in Athene bleef.
Jammer, het is een aardige buurman. In onze ogen laat hij zich wel erg leiden door de pers, maar ook angst en dat is vaak een slechte raadgever. Misschien blijkt het achteraf een goede beslissing te zijn geweest. 
Wij gaan er maar van uit dat er een oplossing komt.
Terwijl ik naar de Carrefour loop, staan er overal rijen mensen bij de pinautomaten. Ook zag ik bij een bank een man namen voorlezen, waarna de betreffende persoon een A4-tje kreeg en naar binnen mocht. Dit blijkt dus voor de ouderen te zijn, die geen pinpasje hebben en zo toch €60,00 per dag kunnen krijgen. Pinnen is hier helemaal niet populair, ook nooit gestimuleerd door de banken.
De gele taxi's blijven af en aan rijden. In Athene alleen al rijden er 16000. Nu begrijp ik, dat men zegt als je geen werk heb word je gewoon taxi-chauffeur in Athene.
Ondertussen is het al weer warm geworden en nemen wij onze siësta.
Voorlopig hebben wij vandaag al een aardige start gemaakt met de voorbereidingen van ons vertrek.
Aan het eind van de steiger kijk je leuk de haven in.
Wind & Water ligt redelijk dichtbij de kade en voor ons gevoel goed beschut.
Inmiddels zijn Ietje en Frits onderweg naar het vliegveld, zij vliegen om half negen vanavond. Zij smste dat inderdaad de bus naar het vliegveld gratis was....
Als ik de foto's bij het blog heb gezocht, gaan wij een terrasje opzoeken en kan het op internet gezet worden.