Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
In afwachting van...
2015-06-19

Vandaag ontbijten wij eerst. Daarna duiken wij de zee in, zwemmen een aantal banen, heerlijk, voor ons is de dag begonnen. 
Een voorspelde bewolkte hemel met een cijfer 7. Wij vinden het prima, drinken koffie en dan naar de AB supermarkt. 
Wij slaan het nodige in en fietsen naar het eind van de kade daar staat een mooi oud kerkje. 
Ik loop even naar binnen, de koster wil de kerk net sluiten, kaarsje opsteken kan niet meer, nog wel een foto maken.
Wij rijden rond en komen dieper in de baai, hier liggen veel boten voor anker. 
Op de kade zijn veel gezellige restaurantjes met terrassen het is er niet druk, misschien komt het omdat het vrijdagmiddag één uur is en nog geen weekend. 
Wat verderop liggen de boten, hier zie ik voor het eerst een vrachtwagen met een drinkwatertank erop, deze is bezig een watertank van een zeiljacht te vullen.
Inmiddels is het zonnetje gaan schijnen, wij kopen een ijsje. Net als in Italië ziet men hier veel ijssalons of banketbakkers die ijs verkopen. 
Bij de bakker nemen wij wat hartige hapjes mee voor bij de borrel als Ietje en Frits straks komen.
Als wij aan boord komen en de boodschappen hebben opgeruimd gaat Jelle de watertank vullen. Ondanks het zuiveringsapparaat en de poeder is het geen goed drinkwater. Wij besluiten om voor de thee en koffie toch maar weer flessen water te gebruiken.
Tegen vijf uur komen Ietje en Frits de steiger oplopen, altijd gezellig om ver weg ineens je familie te zien. Zij zijn om acht uur van Schiphol vertrokken en waren om twaalf uur in Athene, hebben een auto gehuurd en hier naar toe gereden.
Een prosecco gaat er wel in en wij kletsen natuurlijk direct honderd uit.
Tegen zeven uur, rijden zij door naar het appartement van Happimag ongeveer zes kilometer verder en gaan zich daar installeren.
Wij spreken af, dat wij morgenochtend op de fiets naar hun toekomen. Wij kunnen dan zien hoe zij "wonen" en wij kunnen bespreken hoe wij de week gaan indelen. Dit gaat helemaal goed komen.
Na al die borrelhapjes, is onze eetlust wat verminderd. In de koelkast vind ik een pakje tortellini, genoeg voor ons tweetjes.
Wij drinken koffie en lezen nog wat.
Kalinichta.