Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
"Doel" bereikt 
2015-06-17

Wij worden wakker en voelen de warmte al weer. Dit betekent voor vandaag een tandje terug nemen. Langzaam starten, niet te veel ineens willen doen, hetgeen mij moeite kost.
Onze Engelse buren hebben hun ankerketting over de onze laten vallen gisteren, dit betekent dat zij voor ons moeten vertrekken. Zij zouden tegen tien uur vertrekken. Uiteindelijk lichten zij het anker al om half tien. 
Wij nemen afscheid van Koos en Corry ik maak nog een foto en wie weet waar wij elkaar weer tegen komen.
De watertank wordt helemaal gevuld en dan halen wij ons anker op.
Bij het uitvaren van de baai zien wij nog boven op de berg een bijzondere villa staan.
Er is een beetje wind op kop, de motor aan en misschien straks de fok erbij. 
Wat opvalt in Griekenland is, dat de eilanden vanaf het water, in een soort nevel hangen. De afgelopen drie dagen waren er boven land temperaturen van meer dan dertig graden.
Wij zien nog een ferry aankomen en een vissersbootje.
Wij laten Ermioni achter ons.
Als wij tussen twee eilanden gevaren zijn en wat meer open zee hebben, komt er ook wat wind. De genua gaat onmiddellijk uit, alleen moet de motor aanblijven, anders dan wordt het dobberen.
Wij passeren Spetses moet ook een mooi eiland zijn, misschien iets voor volgende week. Wij gaan het hoekje om en zien dan Porto Heli liggen. Het is een hele grote baai, waar veel boten voor anker liggen. Wij zijn vroeg, dus varen rustig langs de kade en vinden een mooi plekje naast een catamaran en een grote rubberboot. Dat ziet er goed uit, het anker gaat uit en de Duitse buurman pakt de lijn aan, wat willen wij nog meer. Een goede plek om wat extra dagen te blijven liggen. Handig parkeren voor Frits, het lijkt of aan alles gedacht is. Alleen geen water en electriciteit, de zonnecollectoren gaan hun werk doen.
Eind van de middag ga ik op ontdekkingstocht. Eerst even een tonic op het terras direct tegenover onze kuip drinken en de wifi-code vragen. Dan zie ik een mooie grote supermarkt AB. Ik loop naar binnen en koop twee biefstukjes, wat champignonnetjes erbij het komt helemaal goed in het restaurantje Wind & Water.
Na het eten gaan wij een eindje langs de baai wandelen. Jelle had daar een steiger gezien en wil eens even kijken. Er liggen 3 zeiljachten aan en de steiger hoort bij Nautica Bay hotel, je kunt er ook bootjes, surfplanken en nog veel meer zaken huren. 
Voor ons is het interssant, dat er water en electriciteit op de steiger blijkt te zijn en zelfs nog een plaatsje voor Wind & Water. Wij gaan naar het hotel en vragen of wij daar vanaf morgen voor vijf dagen mogen liggen. De receptioniste wilde dat morgenochtend met haar chef overleggen, wij mogen na tien uur bellen om te horen of het mogelijk is.
Op de terugweg drinken wij nog koffie en zijn benieuwd of het ons lukt. 
Morgen weten wij meer.
De temperatuur is gelukkig wat gedaald, dus gaan wij op tijd te kooi.
Kalinichta.