Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Te hoge verwachtingen van Patras.
2015-06-01

Rustig opstaan, de havenmeester komt langs, vraagt of wij nog diesel nodig hebben. Goed moment, 80 liter gaat altijd bij in de tank. Tenslotte weet je nooit wanneer wij weer de mogelijkheid hebben om te tanken.
Na de koffie lopen wij naar de Osmote winkel, helaas gesloten ondanks dat de openingstijden vermeld stonden op de voordeur. De buurman wist te vertellen, dat de winkel zeker morgenochtend geopend is. Wij lopen door naar de grote supermarktketen, waar ik in Gouvia "mijn" crackers kocht. Ik heb geluk en sla direct een extra pak in. Gelukkig hebben wij onze "kar" bij ons, zodat wij onze voorraad weer op pijl kunnen brengen. Terwijl wij naar een kerk lopen zie ik nog een groenteboer en een bakkertje. Heerlijk nog wat extra verse dingen inslaan en wij kunnen er de komende dagen weer tegen.
Wij lunchen en lezen aan boord. 
Tegen vier uur lopen wij richting het centrum. Er moet een kasteel zijn en een prachtige kerk. Daarna willen wij bij het restaurant Mythos ,aanbevolen door de Capitool reisgids, iets eten. 
Wij hebben de afstand wat onderschat en na een paar kilometer lopen, komen wij aan bij de Sint Nicolaas trappen, 250 meter omhoog en komen dan uit bij de ingang van het kasteel. 
Wat een teleurstelling.......het kasteel gebouwd in de zesde eeuw op de ruïne van de oorspronkelijke Acrpolis, is door diverse flatgebouwen en grote huizen "ingebouwd". 
Het enige cadeau is het prachtige uitzicht over een stuk van de haven en de zee. 
Wij lopen recht naar beneden en komen uit op de winkelpromenade. Prachtige winkels veel bars en terassen, die druk bezet zijn door jongeren. De wat oudere Griek ziet men nergens, maar de jongelui zijn zeer goed vertegenwoordigd en maken zich zo te zien niet druk over de crisis waar hun land in verkeerd. Kortom het is een gezellig en levendig gebeuren in de binnenstad. Wij gaan op zoek naar de Mythos bar om daar iets te drinken en te eten. 
Dit wordt onze tweede teleurstelling, het ziet er niet uitnodigend uit en wij begrijpen niet hoe de capitoolgids deze zaak kan noemen en aanbevelen. 
Iets verder passeren wij de Saint Andreas Church, het is een byzantijnse basiliek, dit is de plek waar de apostel Andreas ter dood  zou zijn gebracht. Wij lopen terug naar de gezellige promenade en zien in de zijstraat een plein. 
De fontein en het theater "Apollon", gebouwd in 1872 ontworpen door de Duitse architect Ernest Ziller, zijn een foto waard.
Inmiddels hebben wij een bar gevonden, waar wij onze welverdiende dorst gaan lessen.
Wij stillen onze honger bij een restaurantje, gaan daarna bootwaards om daar de koffie te nuttigen en onze voetjes rust te geven. Later hoorden wij dat het vandaag een Griekse feestdag was. Waarschijnlijk ook de reden van de drukte in de stad.
Op tijd naar bed, morgen gaan wij naar het volgende haventje Trizonia, dit ligt op een eilandje.
Kalinichta.