Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Wij pakken de fiets.
2015-06-11

Heerlijk uitslapen. Wij rommelen wat en besluiten om na de koffie een rondje te gaan fietsen. Misschien onderweg ergens zwemmen er zijn overal strandjes met ligbedden. De zwemspullen gaan in elk geval mee.
Het is een mooie baai, wij fietsen er omheen. 
Regelmatig zien wij zo'n kruis met een stenen huisje erbij, hier schuilt veel verdriet achter, ik word er altijd een beetje stil van.
Jelle maakt nog wat foto's.
Wij rijden verder, maar helaas de weg is doodlopend. Nu gaan wij richting de andere kant van de baai waar veel ligbedden en wat restaurantjes zijn. Inmiddels is de temperatuur opgelopen en willen wij wel even het water in. 
Dan heerlijk op zo'n strandbedje bijkomen. Het is al twee uur, wij hebben trek en laten ons een stukje pizza heerlijk smaken.
Tegen vier zijn wij weer aan boord en proberen een plannetje te maken voor de komende week. Misschien morgen vertrekken en dan zaterdag Poros voor een paar dagen, Spetse een paar dagen. Wij willen woensdag in Porto Heli zijn. 
Het is donderdag dus bel ik mijn moeder, gelukkig gaat het goed met haar en zij vertelt dat het in Nederland morgen 30 graden wordt. Zij kan goed tegen de warmte en geniet van de tuin.
Tegen half acht stappen wij van boord, het terras op, ons tafeltje is al gedekt. Deze keer een Griekse salade en een verse kabeljauw, wijntje erbij, koffietje toe, heerlijk. 
Naast ons zitten Denen, die ook gisteren zijn aangekomen. Zij vertellen, dat zij al sinds 2007 op de Middellandse Zee varen. Afgelopen winter heeft de boot in Marmaris gelegen, zij waren erg tevreden over de jachthaven. Nu zijn zij op weg naar Malta. Zij varen drie, vier maanden en gaan dan weer naar Denemarken om te werken. Zij merkten niets van de recessie in Griekenland. Zij vinden de mensen nog steeds vriendelijk, misschien dat het seizoen nu wat later op gang komt, dat is het enige wat een beetje opvalt.  Na dit gesprekje gaan wij aan boord en kijken terug op een heerlijk dagje.