Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Het andere uiterste.
2015-09-02

Vanochtend op tijd eruit, wij willen vandaag niet te laat in Ermoupolis zijn, zodat wij een leuk plekje aan de kade kunnen uitzoeken.
Tegen kwart voor negen verlaten wij Loutra op het eiland Kythnos. Een paar boten vertrekken gelijk met ons. 
Als wij op zee zijn is er geen wind om ons heen, spiegelglad water. 
Het is nog een beetje heiig, dit komt waarschijnlijk door de hoge vochtigheidsgraad hier. De motor gaat aan, de snelheid wordt op 6,5 knoop gezet en de automaat doet zijn werk. Deze keer bevalt ons het tochtje wel. De afstand is dertig mijl, dit betekent dat wij tegen half twee aankomen. Wij passeren nog een klein eiland en daarna komt het eiland Syros in zicht. 
Ermoupolis op het eiland Syros, is de hoofdstad van de Cycladen. In de vorige eeuwen was het zelfs de grootste handelshaven van Griekenland. Langs de haven staan nog veel oude roestige scheepswerven. Wij varen verder richting de kade en gaan hier een plekje zoeken. Ruimte genoeg het anker gaat uit, vervolgens recht naar achteren sturen naar de kade, ja mijn kapiteintje doet dat keurig. 
Een Australische zeiler uit Brisbane vangt onze lijnen op, zijn zoontje helpt ook mee leuk om te zien. Later vertelt de Australiër dat hij een boot voor 4 maanden heeft gehuurd en zo met zijn vrouw en kinderen op de Turkse en Griekse wateren vaart.
Als alles is geïnstalleerd, is het tijd voor een finishbiertje dat smaakt heerlijk.
Nu maar even uitdampen na al deze activiteiten.
Begin van de avond douchen en wij maken ons klaar voor een volta (Grieks voor avondwandelingetje).
Wij melden ons eerst bij de port control en betalen € 6,50 voor de ligplaats. Bij de havenmeester kopen wij een kaartje van €5,00 voor water en elektrisch. 
Dan lopen wij verder en komen op het Plateia Miaoulis plein met marmer geplaveid en palmen begroeid. Daar staat ook het stadhuis dat ontworpen is door Ernst Ziller. 
Wij lopen door wat gezellige steegjes bestellen beiden een salade, wijntje erbij prima voor vanavond. Inmiddels is het donker geworden en is het cruiseschip dat aan de kade ligt prachtig verlicht. 
De Celestyal Odessey komt uit Malta en vertrekt vanavond weer.
Er staat ook een prachtig verlicht beeld een fotootje waard.
De kade is vol met terrasjes wij banen ons een paadje naar Wind & Water.
In de kuip drinken wij koffie uitkijkend op de vele mensen. die zitten te keuvelen, eten en drinken, kortom één en al gezelligheid.
Er komt zelfs nog een verlichte ferry binnen.
Wij lezen nog een boek en gaan daarna te kooi.
Kalinichta.