Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Wij koersen aan op Amorgos
2015-09-05

Vandaag is onze schoonzoon Ids Jan jarig. Wij sturen hem een whapje en lezen dat hij geen tijd heeft om zijn verjaardag te vieren. Hij zit namelijk in de organisatie van het open tennis jeugdtoernooi. Tibbe blijkt in de finale t/m14 jaar te zitten, Minne heeft de halve finale t/m 14 jaar verloren, geen schande. Michiel blijkt in Workum te zitten daar zijn landelijke optimisten wedstrijden, zij slapen daar in een huisje want Timo is er ook bij. Ondanks de regen gaan de wedstrijden gewoon door blijkbaar. Leuk dat de jongens zo sportief zijn.
Afgelopen nacht lagen wij tussen twee grote motorschepen in, vanwege de warmte bleef de hele nacht de generator aan, niet echt prettig.
Wij vertrekken tegen half tien, nadat Jelle eerst de dieseltank laat bij vullen.
De afstand is bijna veertig mijl, het wordt een motorsail tochtje. In het begin zien wij nog een paar ferry's, hoe verder wij zuidwaarts gaan hoe minder schepen wij zien.
Wij varen langs ruige kale onbewoonbare eilanden. Ik vind het wat mysterieus hebben, zoals je weleens in een boek leest. Ondanks de zon, ziet het er toch mistroostig uit.
Je kunt je allerlei  voorstellingen maken, bij het zien van deze landschappen. 
Wij vragen ons af hoe Amorgos eruit zal zien. 
Eindelijk tegen half vier zien wij een grote ferry richting het bewoonde eiland Amorgos gaan.
Wij varen langs de kade en vinden een mooi plaatsje stroom en water aanwezig, kortom heel comfortabel. Wij blijven hier in elk geval zondag liggen.
Als ik van boord stap, loop ik direct een winkeltje binnen en vraag naar havenmeester en een goed visrestaurant. De oudere dame vertelt dat iemand van de haven vanavond komt en twee deuren verder is een goed visrestaurant. Wij zijn blij met de informatie.
Eerst even bijkomen, want het is toch weer warm, maar minder vochtig gelukkig.
Begin van de avond lopen wij langs de kade en passeren een zeilboot Koopmans 46, deze wordt in Nederland gebouwd, met als thuishaven Hindelopen, en de Deense vlag.
Wij drinken iets op het terras en hebben nu de wificode ook voor aan boord.
Daarna gaan wij naar het visrestaurant en bestellen een red snepper en een dorade ze zien er heerlijk uit, frietjes en wat gebakken courgette erbij prima.,Wij zien inmiddels ook de bemanning van de Koopmans binnen komen. Nadat wij hebben afgerekend loopt Jelle even langs hun tafeltje en geeft ze een compliment over de boot. Zij bieden ons onmiddellijk een drankje aan en vertellen dat zij volgend jaar naar de Carieb willen. Vorig jaar zijn zij vanuit Makkum over de kanalen via Roemenië, Zwarte Zee, Turkije daar is de mast op het schip gezet en toen daarna de zee op. Zij heeft een Deense, hij een Zweedse nationaliteit zij hebben overal in Europa gewoond en ook geen huis meer. Het schip is hun huis. De twee dochters wonen in Londen die bezoeken zij regelmatig of de dochters komen aan boord. Wij wisselen kaartjes uit, wij gaan hun blog volgen en zij het onze. Zij nodigen ons uit om het schip van binnen te bekijken. Altijd leuk en het ziet er prachtig uit. 
Inmiddels is het twaalf uur geworden en gaan wij aan boord van Wind & Water.
Kalinichta.