Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
2018-06-07

Actie dag

Vanmorgen gaan wij naar de overkant St.Helena, de haven waar Mike en Helene liggen.

Handig zo’n pasje je checkt in bij de automaat en iedere twintig minuten of eerder komt er een vaporetto. Deze gaan natuurlijk allerlei verschillende kanten uit net zoals de bus.

Kwart voor tien stopt onze vaporetto en tien minuten laten zijn wij aan de overkant. Op het water is er altijd wel iets te zien, vooral hier. Helene en Mike komen ons al tegemoet. 


Eerst even de plek van Lady Kathleen bekijken en dan terug naar het restaurant voor een lekkere cappuccino. Gezellig even bijkletsen over wat hierna......zo heeft iedereen een bepaald doel en/of ideaal. 


Tegen kwart voor twaalf gaan wij terug naar Wind & Water. 


Wij komen langs de Sint Helena Kerk gebouwd rond veertienhonderd en maken een paar foto’s.


Het begint weer warmer te worden, de vochtigheidsgraad is hoog, dat veroorzaakt veel transpiratie. Aan boord zoek ik het wasgoed bij elkaar. Er is één wasmachine die werkt, ik heb geluk hij is vrij. Ik heb veel bonte was, die was ik daar. De witte was die doe ik in onze eigen wasmachine. Zij zijn tegelijk klaar, dat is mooi. Jelle gaat een stuk van de boot, dat in de schaduw ligt, in de was zetten. Ik ontferm mij over de was en zet tegelijk bij het restaurant het blog op internet. Over efficiency gesproken..... de was aan de lijn, dan tijd voor een powernap. Heerlijk windje erbij in de kuip en ik doezel weg. Tegen vier uur kop thee, wij besluiten toch nog naar het eiland Lido te gaan. 


Overal wordt reclame gemaakt voor de Biennale. In een groot park worden er allerlei beelden en kunststukken geëxposeerd. Leuk om straks met Marjo en Roel te bezoeken. Deze expositie is er namelijk eens in de twee jaar.

Even vers fruit en wat simpels voor het eten, Daar komt bij, dat ik nog iets voor vanavond bij de borrel wil kopen als Kirsten aankomt. Haar vliegtuig landt om kwart over negen dus dat wordt de boot van tien uur, dan is zij om elf uur aan boord. Wij verheugen ons erop. Er liggen genoeg ideeën klaar. Wij gaan voor het maximale de komende twee dagen.


Terwijl wachten vertrekt er een cruiseschip.

Wij krijgen een WhatsApp het vliegtuig heeft bijna drie kwartier vertraging. Dat wordt dus een latertje.


Jelle zit in de kuip en kan via een app zien wanneer het vliegtuig gaat landen. Hij maakt een foto van de daling. Het lichte stipje in de lucht is het vliegtuig.Inmiddels is het kwart over negen, nu wachten op de koffer, alles is onbekend. Dan krijgen wij een telefoontje, de boot van tien uur is niet gelukt, de volgende gaat om tien over half elf. Aankomst half twaalf. 


Wij krijgen de live-locatie door via WhatsApp en kunnen zo de boot precies volgen. Onvoorstelbaar zo ver als de techniek is. Wij wandelen tegen kwart over elf naar het bootstation.

Kirsten komt aan en wij wandelen in het donker naar Wind & Water. Het is fris, dus drinken in de kajuit een proseccootje en wat hapjes erbij. Tegen half twee duiken wij de kooi in en slapen snel.