Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
De ankers worden gelicht.
2015-05-30

Het is zaterdag, wij staan tegen zeven uur op. Wij willen verder naar het noorden richting de Golf van Patras. Onze Engelse buurtjes vertrekken ook, zij gaan naar het zuiden. Gisteravond hadden wij afgesproken, dat wij ongeveer tegelijk zouden vertrekken. Na het gebeuren van gisterochtend zijn wij extra alert bij het lichten van het anker. 
De Grand Banks van Brian gaat als eerste, wij zijn bijna los, maar zien dat Brian niet verder kan. Heel voorzichtig zet hij de motor in zijn vrij en laat hij de boot om de ketting draaien. Het blijkt dat er een andere ketting bovenop zijn ketting ligt. Met de gisteren opgedane ervaring, lift hij zorgvuldig de ketting met de pikhaak en legt deze opzij. Het is gelukt, langzaam gaan zij vooruit en zijn los. Zij blijven in de kom varen en wachten op ons, totdat wij onze zestig meter ankerketting zonder problemen hebben opgerold. Ja, wij kunnen vertrekken zwaaien naar elkaar en roepen tot in Kos.
Als wij buiten de haven zijn, staat er behoorlijk wat deining, dit komt door de wind van de afgelopen twee dagen samen met de werking van de kaap. Wij zijn blij als het eerste uurtje voorbij is. 
Terwijl wij langs de kust varen, maakt Jelle een foto van de ruïne van een oud kasteel.
Er is niet veel wind, dus er gaat geen zeil op, de deining wordt minder en met een snelheid van 6,8 knopen  (=12,5 km. per uur) snorren wij naar Killini.
Tegen half twee komen wij in de drukke veerhaven aan. Geen jachtensteiger, er liggen veel vissersboten, een paar grote motorjachten en langs de wal zien wij een wat oudere Hallberg Rassey uit Hindelopen liggen. Wij zijn deze boot al eerder ergens tegen gekomen de afgelopen weken. Wij besluiten om Wind & Water achter haar aan de kade te leggen, geen gedoe met ankeren dat past ons wel. Als alles opgeruimd is deze keer geen finish biertje maar een powernap van anderhalf uur, heerlijk...
Na de thee willen wij de haven verkennen. Inmiddels varen de grote veerboten af en aan. 
Boten vanuit Athene, die vervolgens doorvaren naar één van de Ionische eilanden. In de haven zelf is niet veel te doen. Er staat een heel groot nieuw havenkantoor leeg. Als we doorlopen zien wij het strand, waarop jij bijna je auto kunt parkeren. Er is een bakker, een supermarkt en wel tien restaurantjes, waar je kunt eten en drinken. Wij gaan ergens wat drinken en halen wat mail binnen, jammer verbinding is erg slecht. Morgen in Patras zal het zeker beter zijn.
Wij lopen naar de boot en eten heerlijke pasta in het restaurantje Wind & Water.
Kopje koffie en gaan op tijd naar bed.
Kalinichta.