Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Patras.
2015-05-31

Na een rustige nacht, zijn wij weer klaar voor vertrek. Om acht uur zijn wij buiten de haven.
Er is geen wind en een vlak zeetje goed om de accu's op te laden. Killini was prima voor één nacht maar geen water en geen elektrisch kortom een echte veerhaven. En zo verlaten wij de Ionische Zee en varen de Golf van Patras in. 
Het is heiig op het water. Er is nog steeds de noordelijke wind die maakt dat het op het water ondanks de zon fris blijft.
De afstand naar Patras is 40 mijl. 
Na de koffie en het fruit komen wij dichter bij ons doel. 
Er passeren twee grote veerboten, altijd handig om een koers te volgen naar de haven.
Vanaf het water ziet Patras er zo uit.
Ik lees Jelle het blog voor, zodat hij wat aanvullingen en/of wijzigingen kan toevoegen.
Een paar mijl voor de haven hang ik de stootwillen alvast op.
Tegen half twee varen wij de voor ons onbekende haven in. Op kanaal twaalf krijgen wij geen contact, lastig. Wij varen naar de eerste steiger in het boek van Rod Heikell staat dat het een Visitor steiger is. Er staan twee aardige Turkse jonge mensen, die ons de ankerlijn aangeven en de landvasten bevestigen aan de steiger.
Een half uurtje rust en dan zien wij eerst een motorjacht binnen komen die in de lengte zijn boot langs de steiger legt. Een semi marinero vangt zijn lijnen op en hij ligt vast. 
Nog geen tien minuten later een nog groter motorjacht met Amerikaanse vlag, boegschroef voor en achter leg zijn boot feilloos achter het eerste motorjacht. Bij het aantrekken van de landvasten, hetgeen hij doet met de elektrische ankerlier, trekt hij de halve steiger omhoog. Het is allemaal een waar schouwspel. 
Ondertussen is de wind flink gaan aanwakkeren, hetgeen wij ook aan boord merken, Wind & Water schommelt heen en weer.
Wij gaan van boord om de stad wat te verkennen. Er zijn veel jongelui bij alle bars rondom de haven. Als wij via een klein straatje op de Hoofdstraat uitkomen, zien wij vrijwel direct de winkels waar wij morgen naar toe willen. Een paar grote supermarkten, de cosmote winkel om het internetkaartje te laten opwaarderen voor de komende maand en de Shell pomp, prima. 
Vanaf de boulevard kunnen wij Wind & Water zien liggen. Aan de buitenkant van de eerste steiger.
Nu gaan wij wat drinken aan de haven, de wificode vragen en de mail ophalen, straks misschien ook aan boord te ontvangen. Wij wilden ergens iets gaan eten, maar het zag er nu niet echt gezellig uit, dus maak ik aan boord wat klaar.
Aan boord hebben wij nu voorlopig wifi, handig dan kan ik vanavond het blog nog op internet zetten.
Wij blijven in restaurantje Wind & Water, de kok gaat haar kapiteintje een heerlijke luchtige salade met spekjes voor zetten, daarna Griekse joyghurt met verse vruchten erin.
Dan worden de rollen omgekeerd en gaat de kapitein de kombuis in om de vuile afwas te doen. Ondertussen zet de kok het blog op internet.
Gezellige avond voor onze volgers.