Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
De waterfiets.

2015-05-07

Als wij rustig op ons terrasje zitten en wennen aan de nieuwe dag, komt Kirsten al in haar run-outfit een glas water bij ons drinken. Zij heeft al drieënhalve kilometer hard gelopen in deze heuvelachtige omgeving. Zij is bang dat haar conditie helemaal terug gelopen is bij thuiskomst. Haar tennisteam moet volgende week nog twee belangrijke wedstrijden spelen, deze wil zij wel winnen. Ja, je moet wat over hebben voor je sport.....
Even later komen de jongens naar beneden en gaan wij met zijn tienen naar het restaurant voor het gezamenlijk ontbijt. 

Timo voelt zich wat stijf en gaat alsnog hardlopen om zijn spieren wat soepel te krijgen. Ondertussen worden de tassen gepakt om een nieuw strand aan de westkust te ontdekken. Glyfada één van de fraaiste stranden van Corfu. Het is een breed zandstrand omzoomd door cipressen en olijfbomen. 

Bij aankomst zien wij de parasols en ligbedden al klaar staan. 

Deze worden direct door de mannen gehuurd. 

Het ziet er inderdaad gezellig uit, dichtbij een strandtent en boven een groot hotel. 

Wij lopen langs de waterfietsen met daarop een glijbaan, oma sponsort een uurtje waterfietsen. Eerst koffie drinken en de jongens duiken het water in. 

Na de lunch gaat Timo met de jongens een waterfiets huren, oma zwemt eventjes mee en de jongens hebben de grootste lol. Wat later komt Ids Jan hier ook nog even voor het water in en daarna volgt opa. Inmiddels zijn zij wel een eindje de zee in, maar voor opa geen probleem, hij houdt van zwemmen.

Je kunt goed merken dat dit gedeelte meer in zee ligt dan het strand van gisteren. Er zijn redelijk grote golven, die het verblijf in het water aantrekkelijk maakt.
Aan het eind van de middag pakken wij de spulletjes bij elkaar en tegen zes uur zijn wij bij het huis. Voor ons nog even een mooie tijd om bij de Liddle onze eerste voorraad boodschappen in te slaan, tenslotte zijn er nu nog auto's beschikbaar. 
Nadat Jelle mij afgezet heeft bij de Liddle, gaat hij naar de Marina om de jerrycans en de boodschappenkar te halen. Als de boodschappen zijn ingeladen, stoppen wij bij het benzinestation, hier worden de dieseltanks gevuld. Dit is alvast voor volgende week als wij verder willen. Op de eilanden waar wij nu naar toe gaan, weet je nooit zeker of men diesel heeft vandaar deze voorzorgsmaatregel.
Bij thuiskomst blijkt dat de familie op ons gewacht heeft. Even omkleden en dan weer naar het buffet. De jongens weten al precies wat zij gaan eten, mooi om te zien hoe zij zichzelf redden.
Het ijs als toetje blijft favoriet. Daarna nog weer even op de bank filmpje kijken op de iPad.

Als wij klaar zijn, ga ik nog even mijn moeder bellen, het is tenslotte donderdagavond.
Gelukkig gaat alles goed in Zutphen ondanks het slechte weer, maar volgens mijn moeder gaat het weer na het weekend verbeteren. Dat zijn dus goede berichten.
Wij wandelen naar ons huis en iedereen zoekt zijn bed op. Morgen weer een nieuwe dag.