Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Dieselwind.

2015-05-14

Kalimera.
Hemelvaartsdag wordt voor ons een actieve dag,
Het is zeven uur en wij gaan uit bed. Wij willen tegen acht uur vertrekken en dat lukt aardig.
In de haven is het nog rustig, wij zijn de eerste boot die de haven verlaat. Het anker laat zich makkelijk ophalen, zodat wij tien minuten later op een gladde Ionische Zee varen. Wij hebben de wind die er is, pal tegen. Gelukkig dat het niet hard waait. Wij maken zeven knopen voortgang.
Er zijn geen boten te zien op het water. 
Wel opvallend veel ferry's. In een half uur tijd moet wij voor drie ferry's gas minderen. Het is wat bewolkt, de zon doet haar best om er door te komen.
Om half tien maak ik koffie, tenslotte waren wij al vroeg weg. Daarna volgt tegen half twaalf het fruit. Wij lunchen net voordat wij bij Cleopatra Marina zijn. 
Hier moet Jelle de reserve sleutel van de boot ophalen en wordt tegelijk de dieseltank gevuld. Nog even een nieuw luchtfilter voor de motor kopen en dan zijn wij klaar.

Deze Marina heeft alles op voorraad, dat is erg prettig.
Tegen half twee worden wij door de marinero van de haven van Preveza verwelkomd. Hij helpt bij het aanleggen, handig hier liggen de boten langs de kade, geen gedoe met ankerlijn of anker uit.
Terwijl Jelle naar het havenkantoor gaat, spuit ik de boot af. Zo ligt Wind & Water er weer keurig fris bij, daar houdt haar bemanning wel van.
Na de thee wandelen wij de stad in, deze keer nog geen internet kunnen op pikken van één van de restaurants aan de overkant, jammer. Wij drinken iets bij een cafeetje, waar men wifi heeft zodat wij de mail en wat andere zaken kunnen ophalen.
Als wij tegen zeven uur weer aan boord zijn, wordt er uit de kelders van Wind & Water een lekker flesje wijn aangebroken, wat hapjes erbij en wij zijn helemaal voldaan.
Ik ga de naam van de haven aanpassen op het blog, zodat onze volgers kunnen zien, waar wij zijn en hoe het weer er uit ziet bij ons. Altijd aardig.
Zo vliegt de avond voorbij.
Kalinichta.