Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Ieder trekt zijn eigen plan.

2015-05-05

Aan het ontbijt overweegt de familie hoe de dag vandaag ingevuld gaat worden. De wensen lopen wat uit één, hetgeen betekent dat een groepje bij het zwembad van het hotel blijft, de anderen gaan naar de stad Corfu.
Kirsten, Tibbe, Jelle en ik gaan met de auto naar Corfu stad. Na een klein half uurtje zijn wij midden in het centrum met de auto. Wij slaan een straatje in en direct rechts staat een P van parkeren. De bocht is erg lastig, weg smal parkeerplaats overvol, zodat de parkeerwachter zelf onze auto op het terrein parkeert. 

Prima, voor vier euro kunnen wij een halve dag parkeren.
Wij wandelen de prachtige Hoofdstraat in, met aan weerszijden grote dikke bomen. Jelle brengt eerst zijn bril naar de opticien, een uurtje later kunnen wij de bril weer ophalen. 
Nu hebben wij wel zin in koffie. Drie capucciono en een fanta voor Tibbe, bestellen wij op een klein gezellig pleintje. 

Hier staat een standbeeld van een student, die zichzelf in brand heeft gestoken voor de vrijheid en democratie van Griekenland. 

Kirsten leest in een boekje dat de inwoners van Corfu, Corfioten worden genoemd. 
Wij kijken vanuit onze stoelen op een mooie herenkledingzaak. Voor Jelle een kansje om wat kleding te scoren, goedgekeurd door dochter en echtgenoot. Dan wandelen wij naar het oude Mandraki fort.

 Tibbe kijkt zijn ogen uit en vindt het heel interessant. Wij krijgen honger en gaan lunchen aan de Liston, soort van overdekte boulevard met allemaal restaurantjes.

Als wij de bril op willen halen, blijkt de zaak gesloten te zijn en pas om half vijf open te gaan. Ja, de winkelsluitingen in Griekenland lopen nogal uiteen. Gelukkig is de stad niet ver van ons hotel dus vanavond de bril maar op halen. Nadat wij een ijsje in de haven van Gouvia hebben gegeten gaan wij terug naar het Chandris hotel. Hier ligt de rest van de familie nog bij het zwembad. Ik ga heerlijk lui op het ligbed uitrusten van de vermoeide dag. Ids, Kirsten, Annemieke, Timo, Tibbe, Minne, Michiel en Merijn gaan nog een uurtje tennissen.
Daarna douchen en opgefrist naar het diner. Als wij nog gezellig napraten, zoeken de jongens een bank op waar zij samen nog een filmpje op de iPad bekijken.
Weer een prachtige dag is voorbij gevlogen.