Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Zeilers zijn dweilers.

2015-05-25

Vanochtend de boot verlegd wel een gedoe, anker ophalen en anker laten zakken, maar gelukkig rustig weer. Onze Franse buurman had verteld, dat hij om zes uur wilde vertrekken, het werd uiteindelijk half acht....kan gebeuren.
Het is een mooie plek dichtbij elektriciteit en water, tegen twaalf uur beginnen de charter schepen weer binnen te komen, dan heb wij tenminste een goede plaats. Wij blijven zeker nog twee dagen liggen.
Na het ontbijt de wasmachine aan en binnen de boel gekuist. Het was echt nodig. Jelle gaat de buitenboel doen want het Sahara zand moet van de boot gespoten worden.
Nooit geweten dat ik zo'n huisvrouw was, die helemaal gelukkig wordt als de was schoon aan de lijn hangt en het vloertje glimt. Hoe doen al die vrouwen dat, zonder wasmachine en tijd nemen om te kuisen, zullen zeker ook gelukkig zijn.
Aan de overkant van de baai hebben wij dit uitzicht.
Na de thee wandel ik het stadje in om te kijken waar wij een auto kunnen huren. 
Als ik terugkom staat Jelle op de voorpunt. 
Er is een charterboot over onze ankerketting gevaren, die achtereenvolgens achter zijn roer is blijven hangen en niet weet wat ze moeten doen. Je maakt hier wel wat mee. Jelle geeft instructie zij spreken, geen Engels, Frans een klein beetje Duits waarschijnlijk zijn het zes Russische mannen, die weinig ervaring hebben met zeilboten. De Griekse havenmeester staat op de wal spreekt iets Engels, maar weet niet wat te doen. Eén van de bemanningsleden duikt water in, Jelle laat anker wat zakken en zo zijn ze los. Maar dan moeten zij hun anker laten zakken, dit wisten zij niet eens. Iemand gooit het landvast naar de havenmeester, hij legt er een "knoop" in, twee minutene later gaat die lijn los en valt in het water. Na de tweede keer maakt iemand anders de lijn vast. Het is met recht "hafentheater", zo noemde een oude Duitse zeiler dit.
Wij zijn blij dat de charterboot iets verder weg ligt, hopelijk vannacht niet teveel wind.
Inmiddels heeft Jelle de bovenbouw van Wind & Water gepoetst, zij ligt te glimmen in de zon.
Annemiek stuurt nog een foto van Michiel in zijn Optimist, jong geleerd, oud gedaan. Ik wil jullie dit plaatje niet onthouden.
Terwijl Jelle de afwas doet, zet ik het blog op internet.
Wij ontvangen met onze antenne gelukkig weer prima internet aan boord.