Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
In elke dag is een cadeautje verstopt.

2015-05-06

Om tien uur hebben wij allemaal onze spulletjes gepakt voor een dagje strand.
Wij rijden naar Palaiokastritsa, drie baaien omringen een dichtbeboste landtong. Het is een populair plekje op het eiland. Dit mogen wij natuurlijk niet missen. Het is ongeveer een half uurtje rijden met de auto. 
Vorig jaar, begin september zijn wij hier ook naar toe gereden. Het is een toeristische omgeving bussen rijden af en aan, toen waren de parkeerplaatsen overvol. Deze keer is er ruim voldoende parkeergelegenheid en ook op het strand is het rustig. 

Wij zoeken een mooi plekje uit. Timo gaat met Michiel een schepnet en een luchtbedje kopen, zodat de jongens wat te spelen hebben. Wij nestelen ons allemaal op het strand. Ids Jan begint onmiddellijk te puffen, hij gaat wat schaduw zoeken en besteld voor ons allemaal koffie. 

Vanaf de strandtent hebben wij het maximale zicht op de kinderen, die heerlijk in het water aan het spelen zijn. Aan het eind van de ochtend gaan wij allemaal het koude zeewater in.

 Annemieke, Timo en Jelle gaan op onderzoek uit naar de grotten. Het blijkt een groot gat in de rotsen te zijn, waar het ene na het andere bootje naar binnen en ook weer uit vaart. 
De jongens vinden een zee-egel.

Gevolg is wel, dat hier de uitlaatgassen niet weg kunnen en de ruimte alles, behalve fris is.
De middag vliegt om en tegen vier uur rijden wij naar ons hotel. Hier aangekomen willen de jongens direct nog het zwembad in. Prima, opa en oma gaan lekker bij het huis op het ligbed uitrusten, wat een luxe...
Om half acht wandelen wij met zijn allen keurig opgefrist naar het restaurant, waar het buffet op ons wacht. Het blijft genieten hier!
Als wij klaar zijn, luisteren Jelle en ik onder het genot van een kopje koffie, nog even naar de gezellige livemuziek. De kinderen en kleinkinderen lopen terug naar het huis.
Kalinichta.