Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Top of the day.

2015-05-08

Vandaag willen de kleinzonen een souvenir kopen.
Na het ontbijt stappen wij in de auto's naar Corfu stad. Jelle wordt in de haven afgezet hij moet de duikfles, die gevuld is, ophalen. Hij hoopt de man van het roestvrijstaal ook nog even te spreken.
Daarna rijden wij door naar de stad. Kirsten loods ons naar een mooie grote parkeerplaats dichtbij het centrum. 
Corfu was tot 1780 Venetiaans. Wij lopen eerst langs de Esplanade en komen zo bij de Liston, de overdekte galerij met restaurantjes, een Frans eerbetoon aan de Rue de Rivoli. Timo ziet allemaal lekkere stoeltjes en wil wel aan de koffie. De jongens denken daar duidelijk anders over, er moet geld verbrast worden. 

Wij gaan de smalle steegjes in, Michiel vindt een bootje, Merijn een sleutelhanger met een gitaartje eraan, Minne vindt een pet. Michiel ziet nog een rek met boekenleggers, hij is een echte boekenwurm. Het is moeilijk om daar de mooiste uit te zoeken, maar hij vindt er één! Wij lopen nog iets verder, daar ziet Minne ineens een voetbal shirt en short met nr.10 en de naam Robben erop. Merijn vindt dat cool en zoekt samen met Minne een setje uit, op de rug staat de naam Messi en ook nr.10 erop.

Prachtig zo blij als zij zijn met hun aankoop.
Kirsten en Annemieke zien een tas en een armband, er wordt nog getwijfeld.
Eerst maar eens een kop koffie onder de bomen in de schaduw, in de zon is het te heet. 

De dames willen toch terug naar de winkel, een half uurtje later worden de gescoorde spulletjes getoond. Iedereen is helemaal blij.
Wij rijden terug naar de haven van Gouvia om Jelle op te pikken. Dat duurt wat langer dan verwacht, want Wind & Water krijgt een andere ligplaats, dichter bij de wal. Inmiddels is het lunchtijd en heeft de rest van de familie trek gekregen. Bij het zwembad in de haven is een restaurantje waar men heerlijke tosti's verkoopt. De mannen schuiven aan en zo wordt het een gezellige break.
Als de jongens klaar zijn, neem ik ze mee naar het speeltuintje voor de afwisseling. 

De temperatuur stijgt en iedereen wil eigenlijk wel zo snel mogelijk het zwembad bij het hotel in.
Tegen drie uur zijn wij daar, allemaal een ligstoel en de jongens zijn al in het water.
Timo en Jelle willen in de zee de duikspullen testen, maar dit wordt niet door de lifeguard goed gevonden. Jammer, dus spullen weer opruimen.
Dan maar zwemmen, ook prima. De jongens willen graag met opa ravotten op het luchtbed. Opa leeft zich uit, de jongens worden na elkaar van het luchtbed gegooid door opa, die inmiddels meer onder dan boven het water zwemt.
Tegen kwart over zes gaat iedereen onder de douche. 
Minne en Merijn komen ons hun nieuwe outfit laten zien, dat is een fotootje waard.
Vanavond is het de laatste avond, dat wij in het restaurant eten.
Wij zullen aan boord deze week niet snel vergeten en de gezelligheid missen.
Aan tafel vraag ik aan de jongens wat zij het coolste moment van de dag vonden. Allevier zijn zij het erover eens, dat het ravotten met opa op het luchtbed in het zwembad toch wel het leukste van deze dag was.
Tijdens het dessert, vertelt Timo dat ik morgen een complete massage van de kinderen krijg aangeboden omdat het zondag Moederdag is. Heerlijk, dat is echt een verrassing. Kirsten en Annemieke gaan ook mee, zij zijn tenslotte ook moeder.
Vanaf het balkon van de eetzaal heb je een prachtig uitzicht over het zwembad, de tuin en de zee.
Als afsluiting van de dag wordt er nog een voetbalwedstrijdje gespeeld met de buurkinderen, zij vliegen morgenochtend om acht uur weer naar Nederland.
Daarna gaat iedereen naar bed.
Kalinichta.