Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Doe dag.

2015-05-11

Vandaag op tijd wakker, direct door naar het zwembad om wat baantjes te trekken. Daarna douchen en fris aan het ontbijt. Deze keer zelf het eitje gekookt, jus d'orange erbij het smaakte prima.
Jelle wacht op de roestvrijstaal man. Inderdaad om half tien is hij er. Een jonge knul, die goed Nederlands spreekt hij heeft namelijk een Nederlandse moeder en Griekse vader. Hij heeft tot zijn achttiende in Nederland op school gezeten. Nu woont hij al vijftien jaar in Griekenland. Hij werkt samen met importeur van Quantum Sails. Aardige man, die perfect werk heeft geleverd.

Inmiddels ben ik naar de grote supermarkt gewandeld en natuurlijk teveel boodschappen gekocht. Rugzak vol en twee tasjes wel een gesjouw, maar nu is de voorraad weer op pijl voor de komende dagen.
Tegen twaalf uur trekt de wind echt aan, zelfs in de haven merk je dat. 
Jelle bindt de rubberboot nog extra stevig vast op het voordek, want daar moet de wind niet onderkomen. De voorspelde windkracht zes,  zeven klopt, gelukkig hoeven wij vandaag niet weg. Morgen minder wind vanuit het noorden dat is gunstig als je naar het zuid moet. De afstand is ongeveer 36 mijl. 
Na het eten nemen wij een ijsje op het terras, daar is ook goede wifi. 
Boekje lezen en dan op tijd te kooi.
Kalinichta.