Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Met alle winden mee waaien.

2015-05-12

Kalimera.
Het ziet er bewolkt uit, maar het is niet echt koud.
Vanmorgen geen baantjes zwemmen, alleen douchen en dan terug naar de boot. De windvoorspelling is 10-15 knopen wind uit het noord oosten. Dat moet lukken.
Na het ontbijt maak ik de lunchpakketjes, handig als het klaar gemaakt is. Tegen half tien liggen wij buiten de haven. Sms'je naar Lilian en Hans dat wij er aan komen.
Wij kijken achterom en vanaf het water ziet het er uit als op de foto.

Wij beginnen met de fok, al snel lopen 6,5 knopen heerlijke snelheid. Net voor Corfu stad moeten wij tussen twee eilanden door en valt de wind weg, jammer. 

Wij zien het eerste cruiseschip alweer voor de kade liggen. 

De ferry's varen af en aan, het is opletten geblazen. Nadat wij de Mandraki haven gepasseerd hebben, gaat het grootzeil erbij. Heerlijk halve wind 16 knopen. 

Wind & Water heeft het naar haar zin, zij snijdt door de golven met een snelheid van 7,5 knoop, dat schiet lekker op. 

De bemanning is dik tevreden. Hoe heerlijk kan het zeilen zijn, met het zonnetje erbij kunnen wij het uren volhouden. 

Na de lunch doe ik een powernap in de kuip. 
Een uurtje later lijkt het net of de wind compleet wegvalt, de motor maar even bij. Nadat wij uit de luwte van het eiland Corfu en het vasteland zijn, blijkt dat de wind ineens uit de andere hoek komt, 18-19 knopen. 

Dat betekent iets meer aan de wind en wij halen af en toe zelfs acht knopen.
Tegen half drie gaan de zeilen eraf en motoren wij de haven van Gaijos in. De wind is achter de berg zodat wij rustig achteruit naar de wal varen en halverwege het anker laten vallen. Dat gaat goed, onze Duitse buurman pakt de lijnen aan en zo liggen wij keurig aan de kade.
Even later komen Hans en Lilian aan wandelen, gezellig om elkaar hier te ontmoeten.
Wij drinken samen iets en spreken af om tegen zeven uur te gaan eten. Hans en Lilian weten een leuk restaurantje genaamd Genesis, met prachtig uitzicht op de Ionische Zee. 
Wij eten en kletsen, alles tegelijk. 

Lilian heeft tips voor Nidri en omgeving, zij hebben daar zelf veel gevaren. Wij schrijven het op en gaan het zeker allemaal ontdekken.
Tegen tien uur nemen wij afscheid en spreken af voor morgenochtend elf uur bij hun boot. Wij wandelen dan samen naar een andere voor ons bekende baai. Dat is een goed voorstel.
Als wij aan boord komen, gaan wij vrijwel direct te kooi.
Welterusten.