Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
The day after.

2015-05-10

Kalimera dit betekent goedemorgen. 
Het is rustig in de, inmiddels voor ons bekende, haven. Wij liggen aan de steiger waar ook de charterschepen van OCC liggen. OCC is een Nederlandse chartermaatschappij zij hebben hier ongeveer 8 zeilboten van verschillende lengtes liggen. De vloot is gisteren uitgevaren en de rust is weer gekeerd in de haven.
Wij krijgen een foto doorgestuurd van de kleinkinderen die aan het wachten zijn op de bagage in Dusseldorf. Timo, Annemieke en de kinderen waren om half twaalf thuis, Kirsten, Ids Jan en de jongens om tien over elf.
Nog voor het ontbijt loop ik naar het zwembad en zwem zes baantjes schoolslag. Temperatuur van het water is 23 graden, kortom heerlijk. Daarna douchen en je bent de hele dag fris, als het tenminste niet te warm wordt. 
Na het ontbijt gaat de was in de machine, want door de warmte van de afgelopen week hebben wij veel wasgoed. Binnen een paar uur droog en schoon in de kast.
Dan een paar boodschapjes in de winkel op de haven. Jelle neemt wat klusjes onderhanden. Het voorluik moet vier keer gelakt worden, dus daar is hij vandaag en morgen druk mee. Daarna buiten stopcontact voor de leeslampen in de kuip, stond ook al lang op het lijstje. Tegen een uur of twee even pauze voor de lunch.
De raampjes van de sprayhood hebben een extra beurt nodig. Van de leverancier hebben wij gehoord dat Glassex het beste is voor dit soort ramen en inderdaad het werkt perfect.
Aan het eind van de middag pikken wij een terrasje, wijntje en wifi, de eerste dag samen is bijna voorbij.
Morgen komt de roestvrijstaal meneer, hij gaat een extra beugel in de bimini maken, zodat als het harder waait, de bimini niet meer kleppert.
Vanavond eten wij aan boord van Wind & Water.