Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee
Helaas, toch wat probleempjes.

Op Koningsdag 27 april om klokslag negen uur is de ter waterlating van Wind & Water. Alles verloopt prima, de bemanning wil zo snel mogelijk oversteken naar het stadje Prevesa, waar alle winkeltjes op loopafstand zijn. Handig bij het inslaan van de voorraad. Daar komt bij, dat in de haven van Marina Cleopatra altijd stroming staat in combinatie met een beetje wind, lig je daar niet zo fijn.
Na de oversteek gaat Jelle eerst naar de Port Police voor het Dekpa jaarcertificaat. Dit document heb je nodig als je in de Griekse wateren vaart. De verzekeringsverklaring geeft niet de gewenste informatie voor uitgifte van dit document. Balen, eerst contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Nederland, gesloten vanwege Koningsdag. Dan maar direct een mail met verzoek zo snel mogelijk een verklaring te mailen waarin verklaard wordt dat Wind & Water voldoet aan de eisen in de Griekse wetgeving.
Alle lof voor Kuiper verzekeringen, de volgende ochtend ligt de mail bij de Port Police en krijgt Jelle de verklaring.
De acculader werkt toch niet goed, zelfs niet na de reparatie in Nederland. Dan wordt Superyacht Spares ingeschakeld en vanaf zaterdagmiddag is er een nieuwe acculader voor Wind & Water.
Nu de zeilen erop en de bovenbouw in de was, want dinsdag wil de bemanning varen.

Aan het eind van de middag, moe maar voldaan smaakt een biertje en niet te vergeten de Ouzo, met wat visjes erbij heerlijk.
Dinsdagochtend vertrek uit de haven, het ziet er in het begin rustig uit, maar de golven bouwen zich op bij een n.w. wind vijf dit betekent aan de wind varen. In Lakka wordt overnacht. Voor de bemanning was dit weer het eerste tochtje van dit seizoen. Na een uurtje of vijf zeilen, waren ze dan ook blij dat ze in Lakka waren. Ja, en dan is het in de kuip heerlijk in het zonnetje en wordt zo'n vervelend tochtje snel vergeten.

Woensdagochtend is het windstil en wordt er de eerste twee uur op de motor gevaren, daarna zeiltje erbij en arriveren ze rond de middag in Mandraki haven aan de voet van de vesting bij Corfu stad.

Het blijft een bijzondere haven. Van daaruit wandelen Hermann en Jelle de stad in om een hapje te gaan eten bij een van de vele restaurantjes.

Donderdagochtend het laatste stukje naar Gouvia, hier blijft Wind & Water de komende anderhalve week liggen.
Eerst vaart Jelle met Hermann nog even langs het Corfu Chandris complex in Dassia, vanaf morgen verblijft het "wal-team" hier de komende zeven dagen.

Er wordt al in de zee gezwommen en de weersvooruitzichten voor de komende week zijn rond de 25 graden.

Vandaag vliegt Hermann aan het eind van de middag naar Nederland. Hermann bedankt, dankzij jou heb ik deze keer een makkie.
Inmiddels worden in Bunnik en Barendrecht de koffers gepakt en gaat iedereen voor een relax weekje met lekker wat zon. De tennisrackets en zwembroeken zijn ingepakt, dus dat gaat een super week worden. 
Wij hebben er allemaal zin in.
Zaterdagmiddag om drie uur vliegen wij van Düsseldorf Airport naar Corfu.
Vanaf nu komen de blogs weer vanaf het water.