Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

De vis wordt hier niet duur betaald.

2014-06-18


Vandaag rustig ruim dagje, wat extra boodschappen in slaan, wasjes draaien, het normale huishoudelijke gebeuren wat overal doorgaat, waar je ook bent.

Tegen elf uur wandelen wij de stad in. 


Wij willen de wereld bekende vismarkt wel eens zien. Onze buurtjes hadden ons gisteren al gewaarschuwd, denk er aan dichte schoenen aan doen. 


Het is overal nat, water dat druipt van de kramen en de vis af. 


Deze wordt namelijk constant koel gehouden met ijsblokken. 


De kooplui bieden allerlei soorten vis aan, de ene nog luidruchtiger dan de ander. Het is een natte toestand overal water op het marktplein. Een prachtig gezicht. Voor vandaag neem ik grote gamba's mee. Morgenochtend zoeken wij wat uit voor 's avonds als Marjo en Roel er zijn.

Nog even wat informatie bij het VVV ophalen voor het huren van een auto voor vrijdag, als wij naar de Etna willen.


Wij gaan op zoek naar het Teatro Massimo Bellini, gebouwd in 1890. Onderweg terwijl Jelle op de plattegrond kijkt, komt er een meisje naar ons toe en vraagt wat wij zoeken. Zij zegt ik loop wel mee, want ik kom er langs. Wij vragen of zij hier woont, zij vertelt dat zij hier studeert en in Modica woont. Grappig, wij direct enthousiast over Modica, want daar zijn wij ook geweest. Zij loopt met ons mee en wij vragen waar de Eurospin is, die blijkt om de hoek te zijn. Dat zijn twee vliegen in één klap. Een grote supermarkt en het Teatro, dat werkelijk een plaatje waard is. Wij hebben de boodschappenkar en een tas vol, het is de moeite. 


Wij lopen terug naar de boot door mooie winkelstraten, met prachtige winkels. Je kunt wel zien, dat ook hier allerlei culturen samen wonen.

Na de lunch pakt Jelle de fiets en gaat op zoek naar het autoverhuurbedrijf.


Inmiddels heeft ook de havenmeester iemand voor ons gebeld, die er ons naar toe wil rijden.

Jelle komt aan fietsen en Lucca, de chauffeur, doet zijn aanbod.

Goede deal, vrijdagochtend 9.15 uur komt hij ons halen.

Na de thee wandelen wij naar het grote scherm op het plein. 


Jelle kan de match zien en ik ga ondertussen het blog op internet zetten.

Ik krijg net een telefoontje op het plein alleen reclame, Jelle heeft een internetcafe gevonden waar de wedstrijd uitgezonden. Nu ga ik op zoek naar dat internetcafe.