Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Schoon schip maken.

2014-06-10


Gisteravond heerlijk gegeten bij restaurant Tmum dat John, de solozeiler, in Licata ons had aanbevolen. Wij moesten even zoeken, want 's middags was er nog geen leven rond het restaurant. Toen wij er tegen half acht langs liepen, was er gelukkig nog een tafeltje vrij. Na ons dinertje begrepen wij waarom het hier zo druk was.


Vooraf had ik vijgen gesneden op bladerdeeg met brie dat bedekt met een chutney, heerlijk de verrassende combinatie. Binnenkort proberen na te maken, het is nu de vijgen tijd. Daarna tonijn ook heerlijk. Capucciono toe, wij zijn helemaal voldaan.

Na een onrustige avond en nacht, vallen wij eindelijk in slaap.

Tot op heden hebben wij niet veel last van de charterschepen.

Je ziet ze hier al veel meer dan wij ze tot nu toe hebben gezien. Tien of twaalf jongeren huren een schip van 15 meter, inclusief schipper. 's Avonds zitten zij met zijn allen in de kuip, hardrock muziek met de zware bassen aan. Drank erbij, vaak wat meisjes van de wal opgetrommeld, je kunt je er vast wel wat bij voorstellen. Dat gaat er niet geruisloos aan toe. Niemand durft er iets van te zeggen, omdat het vaak een grote groep is. Gisteravond hadden wij zo'n avond en halve nacht.

Soms lees ik in andere bloggen dat het in Griekenland en Turkije regelmatig zo is, wij hopen dat niet te vaak mee te maken. 

Vandaag maar eens even wat poetsen en mailen. Wind & Water ligt er keurig bij.

Daarna heerlijk verder lezen in het boek "De Wertheims", prachtig boek Annemiek.


Ondertussen komen de ferry's af en aan. 

Wij hebben een mooie ligplaats deze keer, kijken op de ingang van de haven naar het eiland Comino met daarachter Malta, je ziet de ferry's al van ver aan komen.


Nog even wat boodschappen doen bij de buurt super, want de komende twee dagen zijn wij weer onderweg. 

Helaas is de Liddle die adverteert op één van de ferry's hier te ver vandaan. 

Fietsen is te gevaarlijk, druk verkeer geen fietspaden en er wordt links gereden.

Als wij naar de boot lopen, valt ons oog op een man die zijn paard in de zee laat zwemmen, daarna rondje hardloopt met zijn paard, waarna hij vervoerd wordt in de paardentrailer. 


Dit hadden wij nog niet eerder gezien. Volgens Marjo gebeurt dit ook wel in de Waddenzee.

In het water liggen speciale vissersbootjes, ze liggen aan een soort boeitje, waar ook nog een kleiner houten bakje vast zit, zodat men van de wal via het bakje in zijn bootje kan komen. 


Het ziet er simpel uit, maar wel slim bedacht.

Als wij net in de kuip zitten te rusten, komt het ijscobootje er aan, zij liggen bij ons aan de steiger. Drie jongelui met een diepvrieskist in de boot, varen zo langs de eilandjes om wat ijsjes te slijten.


Wij hadden al drie dagen geen ijsje gehad, dus ze kwamen precies op tijd langs voor ons.

even smullen in de kuip.

Wij gaan niet te laat te kooi, morgenochtend op tijd vertrekken.