Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Levenskunstenaars.

2014-06-22


Het is zondag, wij blijven wat langer liggen, vandaag hoeven wij niets.

Lekker uitgebreid ontbijten. Marjo en ik gaan de stad in. De jongens blijven aan boord, wij spreken af om 13.00 uur samen te lunchen aan het water.

Wij lopen eerst langs wat kraampjes, die eindigen in fruitstalletjes. Ineens zien wij een viskraam waar mosselen en oesters verkocht worden. Marjo reageert direct en stelt voor om een oester te proberen, het is nog wel wat, maar toch.....ik  kijk mijn ogen uit, zo groot heb ik ze nog niet gezien. 


Wij nemen ieder zo'n oester, inclusief prosecco. Lang leve de vakantie!

Daarna lopen wij de stad in. Het is al weer even geleden dat ik gewinkeld heb, ondanks de mooie winkels toch niets gekocht. Wij lopen babbelend verder door de kleine straatjes.

Wij drinken een kop koffie op het Piazza Duomo, hier kan ik ook het blog op internet zetten.

Roel en Jelle hebben een leuk terrasje gevonden met uitzicht op zee. Lekker windje in de schaduw, het is heerlijk. 

Na de lunch, tijd voor siësta. Marjo blijft op en wandelt wat over de steigers.

Tegen vier uur gaan Marjo en ik toch nog naar het Neapolis. Met de bus er heen en wij wandelen terug. Deze keer is de rit net zoals vorige week gratis. 

Als wij bij Neapolis zijn, bezoeken wij eerst het Romeins amfitheater. Daarna het Grieks theater, waar over twee weken de opera Aida wordt opgevoerd. 


Er wordt hard gewerkt, op de banken worden genummerde kussentjes gelegd. 


Vroeger was dit het grootste theater van Sicilië. Vanaf dit theater hebben wij prachtige uitzichten. Als wij beneden zijn lopen wij naar het oor van Dionysius. De ingang van de grot, lijkt op het oor van een mens. 


Wij genieten van al de oudheden en wandelen richting haven. Aan boord krijgen wij van Jelle een drankje en vertellen onze belevenissen. Ja, vanavond worden wij gefêteerd door Roel en Marjo.

Nu gaan wij op zoek naar een gezellige trattoria. 


Er zijn er velen, maar wij kiezen voor een gezellige osteria in een smal steegje, waar bijna alleen Italiaanse families zitten.

De oudheid van het plekje, de temperatuur en de sfeer alles draagt bij tot een geslaagde avond. 


Heerlijk menuutje, perfecte lokale wijn, onze avond kan niet meer stuk.


Wij eindigen op ons favoriete terras, hier laat Roel zich verleiden tot een mega coupe ijs met slagroom. Daarna zoeken wij Wind & Water weer op.

Dit was een leuke afsluiting van Syracuse, morgen willen wij op tijd vertrekken naar Marzamemi.