Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Na tien dagen Malta en Gozo terug naar de Siciliaanse kust.

2014-06-11


Op tijd het bed uit. Ontbijten en ik maak broodjes voor de lunch.

Er is geen wind en wij liggen tegen acht uur buiten de haven. Het enige vertier op het water op dit moment zijn de ferry's, die al vanaf zes uur heen en weer varen.


Er blijken veel mensen op Gozo te wonen, die op Malta hun werk hebben.

Wij kijken nog een keertje achterom en verlaten het mooie eiland Gozo.


Deze reis luisteren wij eerst naar de Dire Straits. Ja en dan is Marco Bosato aan de beurt om een concert te geven op de Maltese Zee, heerlijk wij galmen uit volle borst mee.

De automaat erop, regelmatig ons natje en droogje en zo zitten wij onze tijd uit. 


En natuurlijk het gastenvlaggetje wisselen voor het Siciliaanse vlaggetje.

Er vliegen veel Jan van Genten laag over het water.

Nog steeds niet alle sudoku's opgelost. Dit is echt iets voor op zee, daar wordt ik niet misselijk van, want een boek lezen lukt mij niet tijdens het varen. sudoku's oplossen, lukt me aardig, wordt er telkens bekwamer in. In augustus een wat moeilijker boekje meenemen.

Wij steken de Maltese Zee recht over, een paar uur alleen maar water om ons heen. Tot wij vlak voor de kust zijn, dan zien wij eindelijk de contouren van de Siciliaanse  zuidkust. 

Wij gaan voor anker in de baai Porto Palo, dit is het meest zuidelijke puntje van Sicilië.

Om half vijf zijn wij er. Jelle laat het anker vallen, vlak voor de vissersboten die hier allemaal aan boeitjes liggen. Hier is verder niets te beleven, behalve de twee kite-surfers leuk om na te kijken. 


Mijn kapiteintje vond het een teleurstellende tocht (om met de woorden van Margot te spreken), want er was totaal geen wind. Inderdaad het is dan wel wat saai. Zijn fokkemaatje vindt het prima tussen de vissersbootjes in. Morgen naar een haven in een vissersdorpje hier vlakbij, misschien is daar wat meer leven.