Wind and Water op de Middellandse Zee

Wind and Water op de Middellandse Zee

Met de wind mee waaien.

2014-06-15


Alles is klaar voor vertrek. Ja.....dit gaat de dag van mijn kapiteintje worden!

Om negen uur zijn wij buiten de haven. Lekker windje 15 knopen, dus dat belooft een mooi zeiltochtje te worden. Eerst het grootzeil op en daarna de fok erbij. 


Wij hebben een bakstag wind, niet mijn voorkeur. De stuurautomaat erop en zo deint Wind & Water op de golven van een halve meter heen en weer. 


Dat is weer even wennen.


Kopje koffie op tijd.

Ineens ziet Jelle vier dolfijnen naast onze boot zwemmen. Hij maakt direct wat foto's. 


De dolfijnen zwemmen toch zeker een kwartier met ons mee.

Deze tocht geen muziekconcerten, wij hebben genoeg aan de wind, zon en de golven.

Jelle geniet van het zeilen en doet er alles aan om de snelheid van zes knopen erin te houden.

Hij heeft zelfs af en toe de koers aangepast, om vooral de motor niet aan te zetten. Het gevolg was natuurlijk wel dat de afstand geen 25 mijl maar 30 mijl werd. Een uur voordat de haven Syracuse in zicht is, valt de wind weg. De zeilen inrollen en wij varen het laatste stukje op de motor. 


Syracuse ligt aan een grote baai. Het is zondag en er liggen veel grote en kleine boten voor anker. 


Er zijn drie havens, maar wij kiezen voor de haven die het dichtst bij het centrum en de oude stad ligt. 


Bij het invaren staat er op een landtong een heel oud kasteel. Er blijkt veel te zien te zijn, dus morgen gaan wij dat ontdekken. 

Op onze marifoon oproep wordt niet gereageerd, dus varen wij de kom in langs de steigers. Via een aardige Italiaan die zijn boot aan het poetsen is, wordt er een marinero opgetrommeld. Hij reageert en geeft ons aan de binnenkant van de steiger een mooi plekje, voor het eerst dit seizoen kunnen wij van de zijkant van de boot af stappen, lekker handig. Als wij nog de boel aan het opruimen zijn begint het wat te rommelen, donkere luchten die wij deze zomer nog niet eerder hebben gezien. Daarna veel wind en het begint heel hard te regenen. Wat zijn wij blij, dat wij onze bestemming voor de komende twee dagen hebben bereikt. 

Als je de stad op internet wilt zien, 

typ je: www.siracusa bezienswaardigheden. 

Dit hebben wij natuurlijk niet in één dag bekeken.

Jelle gaat naar het havenkantoor met de papieren, hij komt terug met de mededeling € 55,00 per nacht, geen wifi en geen toiletgebouwen. Ja, dit gaan hoogseizoen prijzen worden de komende weken. Nu begrijpen wij, waarom er zoveel boten voor anker liggen in de baai.

Eerst het finish biertje, dat kan nog net onder de sprayhood om niet nat te worden.

Daarna toch maar de kajuit in. Jelle kruipt achter zijn computer, veel geduld en ja hoor hij heeft wifi, dat is mede het voordeel van onze wifiantenne in de mast. Die zijn geld wel opbrengt.

Gelukkig, nu kunnen wij de mail checken. Terwijl Jelle de afwas doet, kan ik het blog toch vanuit de boot op internet zetten.